تحقیق ومقاله تاثیر حفر تونل مترو خط 2 مشهد بر برج مسکونی و تجاری زیست خاور

مقاته با موضوع تاثیر حفر تونل مترو خط 2 مشهد بر برج  زیست خاور:

 

– بيان مسأله اساسي تحقيق به طور كلي

امروزه توسعه شبکه حمل و نقل شهری از الزامات توسعه شهرهای بزرگ به شمار میرود و بر این اساس کشورهای پیشرفته با توسعه زیر ساختهای حمل و نقل مقایسه میشوند . در این بین بخشی از این توسعه مستلزم ساخت تونل های مترو و راه اندازی و تکمیل شبکه قطار شهری میباشد . بطور کلی متروها در محیطهای نرم و ریزشی اجرا می شوند و با توجه به اینکه از مسیرهای شهری عبور می کنند بایستی بطور کامل تحلیل و مورد بررسی قرار گیرند تا ریزش به سطح زمین و ساختمان های بالا بالاخص ساختمان های بلند نرسد و موجب خسارت و آسیب نگردد

. یکی از مسائلی که همواره تونلسازی در فضاهای شهری را با چالش مواجه میکند امکان ایجاد نشست های قابل توجه در حین حفاری و عملیات تونلسازی است که باعث ایجاد مشکل بر سازه های سطحی مانند شبکه حمل و نقل سطحی ‘ خطوط انتقال آب و گاز ‘ شبکه فاضلاب و ساختمان های سطح زمین و سایر سازه ها میگردد . نشست به پارامترهای زیادی مربوط میشود که از آن جمله زمین شناسی منطقه ‘ عمق تونل ‘  ارتفاع تونل ‘  وزن طبقات فوقانی ‘  مشخصات مکانیک سنگی (چسبندگی – زاویه اصطکاک داخلی – مدول الاستیسیته – مدول یانگ و  … ) ‘ زمان  ‘  آب موجود در منطقه  ‘  لایه بندی ‘  زاویه لایه ها نسبت به هم ‘  شیب لایه ها و  روش حفاری و نوع نگهداری و … را میتوان مد نظر قرار داد . بر این اساس بایستی ابتدا اطلاعات کامل ژئومکانیکی و زمین شناسی  تعیین و مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند و بعد از ان به بررسی میزان نشست که با توجه به ابعاد حفره بوجود خواهد آمد پرداخت . از عوامل دیگری که در حین عملیات ساخت تونل بر نشست موثر وتاثیر گذارند میتوان  سرعت پیشروی حفر تونل ، نوع سپر و نحوه پیشروی ‘   روش حفر تونل (استفاده از فشار هوا متعادل کننده – روش اتریشی یا چند مرحله ای مقطع و …)  را میتوان در نظر گرفت . روشهای متعددی جهت تحلیل وجود دارد از جمله روشهای (عددی و محاسباتی ‘  نرم افزاری و مدلینگ ‘  روش تجربی واستفاده از پارامترهای تونل های مشابه) ‘ که در این تحقیق سعی بر این است که بر اساس روشهای تحلیلی و عددی با استفاده از نرم افزار فلک میزان نشست احتمالی و حداکثر نشست پیش بینی و تعیین گردد و  نتایج حاصل از مدل پیش بینی شده با نشست استاندارد مقایسه گردد و همچنین نتایج مدل با مشاهدات برجا مورد بررسی و کنترل قرار گیرد و نتایج حاصله ارائه گردد.

جنبه جديد بودن و نوآوري در تحقيق:

بررسی زاویه نشست و حداکثر نشست و فاصله طولی نشست بر روی سطح و مقایسه آن با نتایج تحقیقات دیگران و بررسی تاثیرات عوامل  دیگر در نشست ازجمله عمق تونل – زمین شناسی منطقه –  لایه بندی –  ارتفاع تونل و…

ز- اهداف مشخص تحقيق (شامل اهداف آرماني، کلی، اهداف ويژه و كاربردي):

اهداف آرمانی : نتایج حاصل از مدل اینکه تونل حفر شده هیچگونه نشستی بر روی سطح زمین ایجاد نکرده است.

اهدف کلی : بررسی اینکه برج زیست خاور تحت تاثیر زاویه نشست تونل خط 2 متروی مشهد قرار میگیرد و میزان نشستی را که در زیر این برج اتفاق خواهد افتاد و مقایسه با حداکثر نشست استاندارد و اینکه چگونه میتوان این نشست را به حداقل رساند .

– تعريف واژه‏ها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):

زاویه نشست : زاویه ای که بین خطی که محل  نشست در روی زمین صفر میشود با خط عمودی مرکز تونل میسازد

فاصله نشست : حداکثر فاصله افقی از بالای مرکز تونل بر روی سطح زمین با نقطه ای که نشست در روی زمین صفر شده است

 

بازدیدها: 18

18,000 تومان